J Classic Worker’s Hunter ”Hockey”

Stamtavla

Flatcoated Retriever, svart hane med anlag för brunt
Född: 2017-05-06

Hälsa:

  • Höfter A
  • Armbågar u.a.
  • Patella u.a.
  • Ögon Distichiasis, Främre Y-sömskatarakt (Ej hinder för avel)
  • Ca 60cm hög

Meriter:

  • 1:a pris Nybörjarklass B-prov jakt
  • Genomfört Funktionsbeskrivning (FB-R)
  • Very Good jaktklass utställning

Hockey är mattes nya jakt- och tävlingshund och som jag har längtat! Ett ofrivilligt långt mellanrum mellan Humla och nu hennes barnbarn Hockey gjorde att förhoppningarna och förväntningarna var enormt stora. Förväntningar som denne kille lever upp till med råge!

Då planen med Hockeys moster Kanel (CW’s Fairytale) som vi behöll försvann, blev vi obeskrivligt glada när vi fick låna in Hockeys mamma Minnie (CW’s Felicity) för en kull. Önskan att få föra F-kullens enormt fina arbetsegenskaper vidare och dessutom kunna få en valp själva var oerhört stor. Vi valde att återigen använda den tyske hanen Jasper Umbra Fida som vi gillar skarpt. Förväntningarna var som sagt stora och ut kom 4 valpar, varav en hane som vi valde att behålla. Lyckan var total!

Ni som känner mig vet att jag vill ha hundar med MYCKET tryck, men som ändå ska vara lätta att påverka och med mycket ”will to please”. Redan vid 5 månaders ålder stod det klart vilken enorm arbetsmaskin Hockey är! Han har alltid varit tyst, förutom något enstaka ljud när han ska försöka tjusa tjejer och övertala dem om hur snygg han är… Helt fokuserad i arbete och har en outtröttlig arbets- och apporteringslust. Hela han symboliserar styrka och driv och han arbetar på ett mycket kraftfullt sätt. Obrydd och okomplicerad med andra hundar i alla åldrar. Han är precis det jag önskade och lite till, men så klart inte den lättaste hunden att föra i början. Allt går väldigt fort och han vill enormt mycket, vilket gör att man måste vara med som förare innan det snabbt blir fel i början. Som tur är har han mycket ”will to please” och vill alltid göra rätt, vilket dock kräver tydlighet från sin förare. Han är en mjuk och lättpåverkad hund som gör honom väldigt träningsbar, för lusten tryter som sagt aldrig. Mjuk i munnen och spontan på vilt. ALLT ska apporteras. Som hane mognade han aningens senare och efter våra duster i tonåren har vi sedan hittat rätt och ”talar nu samma språk”…oftast 😉 Alla som har varit där vet hur tillfredsställande det är när man ”hittar rätt” och får ”bitarna att falla på plats” med en hund man känner har stor kapacitet. Han tog sin etta i nybörjarklass på vår första start och nu siktar vi vidare.

Visst märks det att han är hane och har den kraften och drivet i sig även till vardags, men han är alltid lugn och harmonisk när det inte är någon aktivitet på G. Han är en stor nallebjörn som har ärvt mormor Humlas vänliga sätt. Vi brukar kalla honom ”lille gossen” trots sin storlek och styrka, för det är precis det han utstrålar till vardags. Vi hoppas verkligen på valpar i huset efter honom!